• 1404/04/18 - 14:15
  • - تعداد بازدید: 170
  • - تعداد بازدیدکننده: 154
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

ارائه گزارش برگزاری جلسه یکصد و بیست و سومین جلسه شورای‌عالی نقشه‌برداری کشور در نود و هفتمین جلسه کمیسیون معین

 دکتر سید اسکندر صیدایی,

به گزارش روابط‌عمومی سازمان نقشه‌برداری کشور به نقل از اداره دبیرخانه شورای‌عالی نقشه‌برداری؛ این سازمان روز چهارشنبه 18 تیرماه 1404 میزبان برگزاری نود و هفتمین جلسه کمیسیون معین شورای‌عالی نقشه‌برداری، به ریاست دکتر سید اسکندر صیدایی، رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور و دبیر شورای عالی نقشه‌برداری بود.

 

 در این جلسه نمایندگان کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس شورای اسلامی؛ وزارت نیرو؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ وزارت کشور؛ وزارت راه و شهرسازی؛ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ وزارت نفت؛ وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح؛ سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح؛ سازمان حفاظت محیط زیست؛ سازمان ثبت اسناد و املاک کشور؛ سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور؛ عضو هیئت علمی دانشگاه تهران؛ مرکز آمار ایران؛ شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران؛ جامعه صنفی مهندسان نقشه‌بردار ایران، نمایندگان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، پژوهشگاه فضایی ایران و سازمان نقشه‌برداری کشور حضور داشتند.

 

 دکتر صیدایی، به عنوان رئیس کمیسیون معین، ضمن خیر مقدم به اعضاء و همچنین عرض تسلیت به مناسبت ایام شهادت سرور و سالار شهیدان، امام حسین (ع)، یاد و خاطره شهدای جنگ تحمیلی 12 روزه را گرامی داشت و با محکوم نمودن تجاوز رژیم صهیونیستی به میهن عزیزمان ایران، بر این نکته تاکید نمود که ملت با اصالت، با سابقه، متمدن و ارزشمند ایران با اتحاد، همدلی و یکدلی در مقابل تمامی ابرقدرت‌ها ایستادگی کرد و عزت و پایداری خود را به رخ جهانیان کشید.

 

 رئیس سازمان نقشه برداری کشور، به‌عنوان دبیر شورای‌عالی نقشه‌برداری، به ارائه گزارش جلسه یکصد و بیست و سه شورای عالی نقشه برداری کشور که با حضور آقای دکتر پزشکیان رئیس‌جمهور محترم، آقای دکتر پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و سایر اعضای شورای عالی تشکیل شد، پرداخت. دکتر صیدایی، عنوان نمود موضوعات متعددی جای طرح در شورای‌عالی داشت، اما به دلیل اهتمام رئیس جمهور بر موضوع آخرین وضعیت فرونشست زمین در کشور و استان تهران، زمان این جلسه به ارائه گزارش تفصیلی و بحث و بررسی در این خصوص اختصاص داده شد. سپس اعضای کمیسیون معین به ارائه نقطه نظرات خود در خصوص اجرای بهتر مصوبات این جلسه از جمله استمرار رصد و به‌روزرسانی نقشه جامع وضعیت فرونشست زمین توسط سازمان نقشه‌برداری کشور و استفاده این سازمان از ظرفیت سایر دستگاه‌های ذیربط پرداختند.

 

 دستور کار دوم، ارائه گزارش اقدامات با موضوع اتصال سامانه جامع حد‌نگار سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ژئوپورتال ملی سازمان نقشه برداری کشور، براساس مصوبات جلسه آبان‌ماه سال گذشته کمیسیون اصل نودم مجلس شورای اسلامی بود. با محوریت این موضوع، مهندس زهرا رضائی به‌عنوان نماینده اداره‌کل سامانه‌های ملی و زیرساخت های اطلاعات‌مکانی و مهندس زکی‌زاده به‌عنوان نماینده سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گزارش‌های خود را ارائه دادند. در پایان نماینده کمیسیون اصل نودم مجلس شورای اسلامی به‌منظور پیگیری موثرتر موضوع، خواستار ارسال گزارش هر دو دستگاه به کمیسیون مذکور شد.

 

 در بخش سوم؛ گزارش فعالیت و دخالت غیر از مهندسان نقشه‌بردار نظیر مهندسان کشاورزی، عمران، معماری و ... در امور مهندسی نقشه برداری ارائه شد. در ابتدا، مهندس پیری‌وردین به‌عنوان رئیس گروه تخصصی نقشه‎‌برداری نظام مهندسی ساختمان استان تهران، به بیان مشکلات و مسائل پیش آمده ناشی از این موضوع و معرفی رشته‌های مداخله‌کننده در این امور که فاقد صلاحیت ارائه خدمات نقشه‌برداری هستند و در سطح استان در حال فعالیت می‌باشند، پرداخت. وی در ادامه نمونه نقشه‌هایی که توسط اشخاص حقیقی و حقوقی فاقد صلاحیت ارائه خدمات نقشه‌برداری تهیه شده‌اند را نمایش داد و خواستار جلوگیری از مداخله افراد فاقد تخصص نقشه‌برداری در امور مهندسی نقشه‌برداری و ارجاع امور به افراد دارای صلاحیت شد. پس از آن، مهندس رجب‌زاده از اعضای نظام مهندسی ساختمان استان تهران نیز به ارائه گزارش با موضوع ضرورت بهره‌گیری از خدمات مهندسان نقشه‌برداری پرداخت؛ وی بیان کرد در سال‌های اخیر تحولات عظیم و شگرفی در مدیریت و دستیابی به روش‌های کارا و مناسب در حوزه نقشه و اطلاعات ‌مکانی حاصل گردیده است. پنج عامل اصلی، شامل ظهور منابع داده جدید و روش‌های تحلیلی، پیشرفت‌های فناوری، تکامل نیازهای کاربران، تغییرات ساختاری صنعت نقشه و اطلاعات ‌مکانی و محیط قانونگذاری، صنعت نقشه‌برداری کشور را به‌شدت تحت تاثیر قرار داده است و این موضوع ضمن اینکه مزایای زیادی برای متخصصان نقشه‌برداری داشته، چالش‌ها و تهدیدهایی را نیز برای متخصصین نقشه‌برداری و کسب و کارهای مرتبط با آن، چه در حوزه اشخاص حقیقی و چه در حوزه اشخاص حقوقی ایجاد نموده است. ضمن اینکه برخی از مشکلات قدیمی این حوزه نیز با وجود قوانین و مقررات موجود به دلایل نامعلوم همچنان متوقف و بلا تکلیف مانده است. رجب‌زاده نیز خواستار ساماندهی فضای کسب و کار رشته مهندسی نقشه برداری و بازنگری تعریف مشاغل اختصاصی و عمومی این رشته در قانون مدیریت خدمات کشوری شد. در این جلسه مقرر گردید کارگروهی جهت شناسایی محدویت های کارشناسان نقشه برداری در فعالیت های مرتبط با نظام مهندسی و ارائه راهکارهای سازنده با مشارکت اعضا، تشکیل گردد.

 

در پایان، با توجه به دستور کار چهارم مقرر گردید، در صورت وجود دستاوردهای جدید در زمینه فرونشست، گزارش سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در جلسه آتی ارائه شود.

لینک کوتاه
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 1328
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید


تاریخ آخرین بروزرسانی : 1404/04/18 14:15
تنظیمات قالب