راهاندازی اینترنت اشیاء (IOT) در بستر زیرساخت دادههای مکانی در استان گیلان با راهبری سازمان نقشهبرداری کشور
برای نخستین بار در کشور، پروژه برونسپاری راهاندازی اینترنت اشیاء (IOT) مبتنی بر استانداردهای OGC در بستر زیرساخت دادههای مکانی با راهبری سازمان نقشهبرداری کشور , هدایت سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان به مرحله اجرا رسید.

به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور به نقل از سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان، وحید طیفوری، معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان گفت: «در این پروژه ارزشمند که توسط دانشگاه گیلان پیادهسازی شده است، با بهرهگیری از ThingsAPI و یکپارچهسازی دادههای تولیدشده توسط سنسورها با زیرساخت دادههای مکانی (SDI) و سایر سیستمها و پلتفرمهای هوشمند مکانی، امکان پردازش بلادرنگ و تحلیل فضایی پیشرفته این دادهها در بستر SDI فراهم شده است.» وی افزود، این دستاورد، بستر مناسبی را برای مدیریت و تصمیمگیری در حوزههایی نظیر شهر هوشمند، کشاورزی دقیق، مدیریت بحران و محیطزیست ایجاد میکند.
طیفوری، با تاکید بر اینکه یکی از دستاوردهای منحصربهفرد این پروژه، تدوین اولین استاندارد ملی اینترنت اشیاء در بستر زیرساخت دادههای مکانی (SDI) است که با هدف یکپارچهسازی، مدیریت و تبادل دادههای IOT بر اساس چارچوبهای استاندارد بینالمللی و نیازهای بومی طراحی شده است، اظهار داشت، این استاندارد با تعریف پروتکلهای یکسان برای اتصال سنسورها؛ پردازش بلادرنگ دادهها، نمایش جغرافیایی اطلاعات و امکان همکاری سیستمهای مختلف IOT را فراهم میکند.
وی ضمن قدردانی از همکاری و تلاش مدیریت و کارشناسان اداره کل سامانه های ملی و زیرساخت داده مکانی سازمان نقشه برداری کشور، تصریح کرد، مقرر شده است این استاندارد با ارزش به عنوان یک سند ملی در اختیار کلیه استانهای کشور قرار گیرد تا به عنوان مرجعی برای پیادهسازی اینترنت اشیا در زیرساخت دادههای مکانی کشور و استان ها استفاده شود.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی گیلان خاطرنشان کرد، پیادهسازی اینترنت اشیاء بر اساس استانداردهای OGC و همچنین تدوین استاندارد ملی مرتبط، نهتنها چالشهای یکپارچهسازی دادههای مکانی و IOT را برطرف میکند، بلکه ایران را در فهرست کشورهای پیشرو در توسعه زیرساختهای هوشمند قرار داده و گامی مهم در راستای تحقق حکمرانی دادههای مکانی و هوشمندسازی کشور به شمار میرود.
اینترنت اشیا به دستگاههایی با حسگرها، نرمافزارها و قابلیت اتصال به شبکه اشاره دارد که دادهها را جمعآوری و با سیستمهای دیگر مبادله میکنند. IOT در حوزههای مختلف از جمله شهرهای هوشمند، کشاورزی دقیق و مدیریت بحران کاربرد دارد. حسگرهای IOT دادههای مکانمحور (مانند مختصات جغرافیایی) تولید میکنند که برای یکپارچهسازی با SDI حیاتی هستند.
SDI یک چارچوب از فناوریها، سیاستها و ترتیبات نهادی است که دسترسی و استفاده از دادههای مکانی را تسهیل میکند. SDI شامل اجزایی مانند پایگاههای داده مکانی، خدمات کاتالوگ، و سرویسهای پردازش داده است. یکپارچهسازی IOT با SDI امکان تحلیل دادههای حسگرها در بستر مکانمحور را فراهم میکند.
اینترنت اشیا (IOT) بر بستر زیرساخت دادههای مکانی (SDI) در کشورهایی مانند سنگاپور، کانادا، اتحادیه اروپا، ایالات متحده، و آفریقای جنوبی برای مدیریت شهرهای هوشمند، ارزیابی زیستمحیطی، کشاورزی دقیق و زیرساختهای شهری استفاده میشود. استانداردهای OGC، از جمله WMS، WFS، GeoSPARQL، و SensorThings API، یکپارچهسازی دادههای IOT با SDI را تسهیل کرده و تعاملپذیری، اتوماسیون و مقیاسپذیری را تضمین میکنند.
نظر دهید