در وبینار بیست و هفتمین همایش ملی منطقه ای -انجمن متخصصان محیط زیست ایران و هفدهمین جشنواره توسعه سبز مطرح شد:
ارائه اطلاعات مکانی و توصیفی کشور با بهترین فناوری روز به دولت الکترونیک، امور آمایش سرزمین سازمان برنامه و بودجه کشور و آحاد مردم

به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور، به نقل از مدیریت سامانههای ملی و زیرساختهای اطلاعات مکانی، صبح روز سهشنبه نهم اسفند ماه سال جاری "بیست و هفتمین همایش ملی منطقهای -انجمن متخصصان محیط زیست ایران و هفدهمین جشنواره توسعه سبز " بهصورت وبینار برگزار شد.
در این وبینار به موضوعاتی همچون تعریف، المانها، تشریح روند استقرار و توسعه زیرساخت ملی اطلاعات مکانی کاربردهای همسان رقمی، فناوریهای نوین در حوزه اطلاعات مکانی، لزوم اشتراک گذاری لایههای اطلاع SDI مدیریت اطلاعات مکانی در بستر (Digital Twin) و مباحث مرتبط با آمایش سرزمین پرداخته شد.
در ابتدای این نشست تخصصی دکتر علی مدد مدیرکل سامانههای ملی و زیرساخت دادههای مکانی سازمان نقشهبرداری کشور طی سخنانی پیرامون «زیرساختهای ملّی و استانی اطلاعات مکانی و دولت الکترونیک» اظهار داشت: سازمان نقشهبرداری کشور و مرکز آمار ایران لازم است تدابیری بیاندیشند که اطلاعات مکانی و توصیفی کشور با بهترین فناوری روز در اختیار دولت الکترونیک، امور آمایش سرزمین و آحاد مردم قرار گیرد.
وی دراین خصوص راهکارهایی کاربردی و اجرایی به منظور رفع محدودیت و مشکلات GIS از طریق به کارگیری از خدمات SDI با استفاده از سرویس WMS که یکی از پرکاربردترین و سادهترین شکل برای نمایش دادههای مکانی دربستر وب است؛ ارائه نمود.
دکتر مدد در ادامه روند استقرار و توسعه زیرساخت ملی اطلاعات مکانی را تشریح نموده و به چالشهای سپری شده در اشتراک گذاری خدمات اطلاعات مکانی و مصوبات اخذ شده در این رابطه اشاره نمود.
مدیرکل سامانههای ملی و زیرساخت دادههای مکانی سازمان نقشهبرداری کشور از سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان و استاندار زنجان که در راه اندازی پنجره واحد مدیریت زمین (از پروژههای اولویتدار دولت الکترونیک) و پورتال سرمایه گذاری، به صورت پایلوت عملکردی موفق داشتند؛ تقدیر کرد.
در پایان بخش نخست این نشست تخصصی دکتر پارسا؛ رئیس امور برنامه برنامهریزی و آمایش سرزمین سازمان برنامه و بودجه کشور ضمن معرفی دیدگاههای آمایش کشور و سند مصوب آمایش سرزمین (1399)، بر لزوم اشتراک گذاری دادههای مکانی و توصیفی با استانداردهای ارائه شده از سوی سازمان نقشهبرداری و مرکز آمار ایران، در راستای اهداف استراتژیک و نظام برنامهریزی و برنامه هفتم توسعه تاکید نمود.
فایل سخنرانیهای این نشست را از این محل قابل دانلود کنید. این وبینار تا روز 10 اسفند ادامه دارد و برنامه آن در تصویر ذیل قابل مشاهده است.
نظر دهید