• 1404/09/29 - 08:22
  • - تعداد بازدید: 112
  • - تعداد بازدیدکننده: 105
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

برگزاری نشست تخصصی چارچوب مدیریت موثر زمین بر بستر اطلاعات مکانی

به گزارش روابط عمومی سازمان نقشه‌برداری کشور به نقل از اداره کل سامانه‌های ملی و زیرساخت‌های اطلاعات مکانی، به دنبال اعلام افتتاح طرح بازمهندسی فرآیندهای حوزه زمین از سوی سازمان اداری و استخدامی مورخ 1404/08/13 و به منظور رعایت هماهنگی کامل در فرایندهای مرتبط با زمین، بیست و نهمین جلسه کارگروه ممیزی و استانداردسازی پنجره واحد زمین، با دعوت از نمایندگان محترم آن سازمان به همراه اساتید محترم دانشگاه تربیت مدرس که مسئول استانداردسازی طرح مزبور هستند در تاریخ 1404/09/25 در سالن خلیج فارس سازمان نقشه‌برداری کشور برگزار شد.

 در ابتدای جلسه، مهندس حمیدرضا سیدین بروجنی، معاون فناوری و ارائه اطلاعات مکانی سازمان نقشه برداری کشور، با اشاره به پیشینه فعالیت‌های سازمان نقشه برداری، بر نقش کلیدی سازمان به‌عنوان متولی زیرساخت داده‌های مکانی کشور تأکید کرده و ارائه خدمات به پروژه‌های ملی از جمله پنجره واحد زمین را از مأموریت‌های اصلی این سازمان برشمرد.

در ادامه، دکتر علی مدد، مدیرکل سامانه های ملی و  زیرساخت‌های اطلاعات مکانی، به تشریح نقش استانداردهای بین‌المللی در توسعه فرایندهای مرتبط با زمین پرداخته و با اشاره به چارچوب FELA (چارچوب مدیریت مؤثر زمین) ارائه‌شده توسط سازمان ملل متحد، این چارچوب را ابزاری مفهومی و ارزیابی برای توسعه سیستم‌های کارآمد، شفاف و پایدار مدیریت زمین معرفی کرد. ایشان همچنین استاندارد LADM (ISO 19152) را به‌عنوان استاندارد بین‌المللی ساختاردهی اطلاعات مدیریت زمین معرفی نموده و بر لزوم پیاده‌سازی این استاندارد در بستر زیرساخت داده‌های مکانی (SDI) برای اجرای بهینه فرایندهای مرتبط با زمین تأکید کرد. 

پس از آن، دکتر نیما قاسملو، معاون اداره کل سامانه‌های ملی و  زیرساخت‌های اطلاعات مکانی، به موضوع توسعه ژئوپورتال ملی و دسترسی به اطلاعات مکانی دستگاه‌های اجرایی به‌صورت توزیع‌یافته و سرویس‌گرا پرداخت. در ادامه جلسه، دکتر نادیا کلانتری از سازمان اداری و استخدامی کشور، توضیحات جامعی در خصوص ۱۲۰ فرایند مرتبط با زمین ارائه نموده، به تشریح طرح بازمهندسی فرآیندهای حوزه زمین پرداخت.

سپس دکتر محمود دهقان‌نیری عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، ضمن تشریح نحوه اجرای طرح مزبور، بر مزایای بهره‌گیری از سرویس‌های زیرساخت داده‌های مکانی در بسیاری از فرایندهای مرتبط با زمین تاکید نمود. در ادامه، نمایندگان ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی و پریسا صیادی از سازمان فناوری اطلاعات ایران به تبیین نحوه تعریف طرح بازمهندسی فرایندهای حوزه زمین و ارتباط آن با پروژه مطالعاتی زیست بوم زمین و املاک پرداختند.

 در بخش پایانی جلسه، دکتر فرهاد مردوخی عضو هیات علمی دانشگاه رازی که به‌صورت وبیناری در نشست حضور داشتند، گزارشی از وضعیت اجرایی پروژه بازمهندسی پنجره زمین و ارتباط آن با اجرای پروژه زیست‌بوم زمین ارائه کرد.

در پایان جلسه مقرر گردید نشستی تخصصی در خصوص نحوه ارتباط زیست‌بوم زمین و املاک، و چگونگی توسعه این زیست‌بوم بر اساس چارچوب‌های جهانی IGIF و FELA، برگزار شود تا نحوه تعامل پروژه پنجره واحد زمین با زیرساخت‌های اطلاعات مکانی موجود به‌صورت دقیق مشخص و تبیین گردد.

لینک کوتاه
  • گروه خبری : اخبار,اداره کل سامانه های ملی و زیرساخت های اطلاعات مکانی
  • کد خبر : 1523
فرزانه  ربیعی
خبرنگار

فرزانه ربیعی

تصاویر


تاریخ آخرین بروزرسانی : 1404/09/29 08:22
تنظیمات قالب