به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور، دکتر یحیی جمور با اشاره به تاریخچه برگزاری همایش ژئوماتیک اظهار داشت: «سابقه همایش ژئوماتیک به سال 1371 برمی گردد که برای نخستین بار در دانشگاه تهران و با سخنرانی مرحوم دکتر حسن حبیبی معاون اول رئیس جمهور وقت به صورت بینالمللی برگزار شد. این همایش در سال های بعد به صورت ملی و با عناوین مختلفی همچون GIS، نقشه برداری و نهایتا «ژئوماتیک» به فعالیت خود ادامه داد.»
وی افزود:« از جمله دستاوردهای همایش های سال های گذشته، فراهم سازی زمینه مشارکت وزارتخانهها و سازمانهای دولتی؛ بررسی راهکارهای استفاده از داده ها و اطلاعات مکانی در نظام مدیریت و تصمیم گیری در کشور بوده است. همایش های ژئوماتیک محلی برای ایجاد ارتباط بین سه ضلع مثلث «بخش دولتی»، «بخش خصوصی» و «مجامع دانشگاهی» بوده است که همه ساله با حضور نمایندگان وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی، تقنینی و قضایی، نمایندگان بخش خصوصی و اعضای هیات علمی و دانشجویان رشته مهندسی نقشه برداری و سایر رشته های مرتبط با آن برگزار شده است. »
دبیر علمی بیست و ششمین همایش ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی در ادامه بیان داشت: «هدف از برگزاری این همایش نیز همچون همایش های قبلی، ایجاد فرصتی مناسب برای تبادل نظر و ارائه جدیدترین یافتههای علمی و نتایج تحقیقات و پژوهشهای متخصصین در حوزه مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی است تا بستری مناسب به منظور آگاهی و دانش افزایی پژوهشگران، مهندسین، فعالین حوزه نقشهبرداری و دانشجویان، فراهم آورد. در این همایش نمایندگان بخشهای حاکمیتی کشور با جدیدترین دستاوردها و تحلیل اطلاعات مکانی به دست آمده آشنا شده تا از آن در تصمیمات کلان کشوری بویژه در حوزه عملیات عمران و توسعه، ارتباطات و فناوری اطلاعات،کشاورزی، مدیریت بحران، کاداستر اراضی و .... بهرهمند میشوند. آنها همچنین با ظرفیتهای بخش خصوصی در این زمینه ها آشنا شده و زمینه برخورداری از مشاورههای آنها را به دست میآورند. علاوه بر این هر دو بخش دولتی و خصوصی با آموزههای نوین علمی و ظرفیتهای جدید در این عرصه آشنا شده و مجامع علمی نیز با مطالبات و نیازهای این دو بخش آشنا میشوند تا پژوهشهای هدفمندی در این رابطه را پی ریزی کنند. به این ترتیب در همایش ملی ژئوماتیک هم دریچهای به سوی شناخت ناشناختههای علمی و مهندسی نقشهبرداری گشوده میشود و هم دیدگاههای توسعهای دو بخش دولتی و خصوصی نزدیکی بیشتری با هم پیدا می کنند.»
دکتر جمور با اشاره به ابتکار در نحوه ی اجرای همایش عنوان کرد: «در راستای افزایش بهره وری و صرفه جویی در منابع و مصارف ملی و مشارکت فعال نهادهای مردم نهاد علمی و صنفی، بیست و ششمین همایش ملی ژئوماتیک و نمایشگاه جانبی در اسفند 1400 توسط سازمان نقشهبرداری کشور، انجمن علمی مهندسی نقشه برداری و ژئوماتیک ایران و جامعه صنفی مهندسان نقشه بردار با شعار "اطلاعات مکانی، زیربنای توسعه اقتصادی کشور" برگزار می شود. ابتکار این دوره در برگزاری همایش ژئوماتیک 1400 نسبت به همایش های قبلی، فراهم آوردن امکان حضور بیشتر علاقمندان بدلیل برگزاری همایش و نمایشگاه بصورت مجازی است.»
وی با بیان روند داوری مقالات تصریح کرد:« در همایش ژئوماتیک 1400، مانند همایش های قبلی، روند داوری مقالات با دعوت از اساتید و متخصصین حوزه مهندسی نقشهبرداری و در گرایشهای مختلف از جمله ژئودزی و هیدروگرافی، فتوگرامتری، سنجش از دور، سامانههای اطلاعات مکانی صورت پذیرفت.»
دبیر علمی بیست و ششمین همایش ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی در پایان با اعلام تعداد پذیرفته شدگان و فرایند ارائه آن گفت:« نتیجه داوریهای علمی و دقیق داوران محترم، به پذیرفته شدن 62 مقاله به صورت سخنرانی و 54 مقاله به صورت پوستری از مجموع 157 مقالات ارسالی به دبیرخانه همایش منجر گردید که انشاا... در طول دو روز همایش ارائه خواهند شد. علاوه بر ارائه مقالات علمی، 3 کارگاه آموزشی و دو میزگرد تخصصی با موضوعات جذاب و مهم به موازات همایش با مشارکت دانشگاهیان، موسسات مختلف دولتی، عمومی و خصوصی ارائه میگردد که گزارش دقیق در آیین اختتامیه همایش به استحضار علاقمندان خواهد رسید.»
گفتنی است بیست و ششمین همایش ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی به صورت وبیناری در سازمان نقشه برداری کشور در حال برگزاری است و تا فردا 4 اسفندماه ادامه خواهد داشت.