به گزارش روابط عمومی سازمان نقشه برداری کشور، دکتر میرکاظمی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به مناسبت برگزاری بیست و ششمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی در پیامی بر اهمیت نقشه و اطلاعات مکانی در توسعه پایدار کشور تأکید نمود و جایگاه سازمان نقشه برداری را در سیاست گذاری ها و برنامه ریزی ها مهم برشمرد.
مشروح پیام دکتر کاظمی از این قرار است:
"توسعه پایدار یا توسعهی همهجانبه و متوازن کشور مترادف با برقراری عدالت در همه زمینهها و برخورداری همه آحاد مردم از امکانات و قابلیتهای کشور است. ازآنجاکه بسیاری از اطلاعات در دنیای امروز دارای مؤلفه مکانی میباشند مهندسی نقشهبرداری با مرتبط ساختن برنامهریزیها و تصمیمات کلان با موقعیت مکانی و به عبارتی با مردم، نقش کلیدی در استفاده از منابع، هدایت سرمایهگذاریها و توسعه پایدار در کشور دارد.
حق برخورداری تمام مردم از امکانات و منابع، یعنی آبادانی همه کشور که درگرو داشتن اطلاعات کافی از نقاط مختلف کشور است. داشتن نقشه و اطلاعات مکانی بههنگام و مستمر از کشور، زمینهساز توسعه و آبادانی کشور است، هرچند داشتن اطلاعات مکانی مطلوب از کشور، تلاش بیشتر متخصصین و دستاندرکاران این حوزه را میطلبد.
با توجه تغییرات گسترده فنّاوری و پیشرفتهای بسیار در بخشهای جمعآوری، پردازش و ارائه اطلاعات مکانی، تلاشها زمانی به نتیجه مطلوب میرسد که همه بخشهای مختلف حوزه مهندسی نقشهبرداری ضمن انجام وظایف خود با هماهنگی کامل در یک چارچوب منسجم با یکدیگر همکاری کنند. در این راستا، سازمان برنامهوبودجه کشور و سازمان نقشهبرداری کشور با سیاستگذاری، راهبری، هماهنگی، تأمین بودجه و مدیریت برای همه حوزه مهندسی نقشهبرداری در سطح کشور و با ترسیم چشمانداز حوزه، وظیفه سنگینی بر عهدهدارند.
متأسفانه طی سالیان متمادی علیالخصوص دهه گذشته، جایگاه و نقش این سازمان در سازمان برنامهوبودجه بهدرستی درک نشده است. سازمان نقشهبرداری، و حتی فراتر از آن صاحبان این صنعت، میبایست نقش و ماموریت خود را در مقیاس ملی و فرابخشی تعریف و تبیین کنند. جایگاه این سازمان، -با این تعریف- بهدرستی در سازمان برنامهوبودجه کشور تدارک دیدهشده، اما بهواقع چقدر در برنامهریزی و توزیع منابع نقش ایفا کرده است؟! اینیک پرسش جدی است؟ آنچه ما امروز از مشکلات و ناهنجاریهای اقتصادی- اجتماعی پیشرو داریم، میراث همین غفلتهاست!
عدالت در توزیع منابع قطعاً نیازمند شناخت صحیح مکانی و هندسی از جغرافیای درون و برونمرزی است. حتی ویژگیهای خاص همسایگان نزدیک و دور در استانهای مرزی، میتواند عامل مهمی در توزیع بودجه و تنظیم برنامههای توسعهای استانها باشد. در تمام این نمونهها صنعت نقشه و اطلاعات مکانی نقشی بیبدیل خواهد داشت. انتظار من بهعنوان خدمتگزار مردم در حوزه برنامهریزی از فعالان و متخصصان این صنعت، آن است که نقش خود را در این زمینه بهدرستی ایفا کنند.
بر کسی پوشیده نیست که این نقشهها و اطلاعات مکانی ضمن ایفای نقش زیرساختی برای توسعه پایدار و بهکارگیری در برنامهها و پروژههای عمرانی در کشور، طرحهای کلان نظیر آمایش سرزمین، حدنگاری، مدیریت بهینه مسائل زیستمحیطی، منابع طبیعی، مدیریت بحران و...، نقش زیربنایی در پشتیبانی از شهروندان و کسبوکارها و دولت الکترونیک را ایفا میکند.
وقت آن رسیده است که همایش ژئوماتیک با توجه به سابقه چند دهه برگزاری، به بلوغ ملی و بین المللی خود برسد،. یکی از زیرساختهای مهمی که باید به سرعت تکمیل و بهصورت یک ابزار عملیاتی در اختیار مدیران کشور در سطوح مختلف قرار گیرد و در تنظیم این نقشه راهبردی میتواند کلیدی باشد، زیرساخت ملی دادههای مکانی، یا NSDI است. که امیدوارم با تلاش و همت مدیریت دوره جدید سازمان نقشهبرداری این زیرساخت عملیاتی شود.
دولت سیزدهم مصمم است حل مشکلات کشور را دانشپایه دنبال کند، نگاه دولت پیشرفت متوازن و تمرکززدایی است؛ لذا انتظار میرود محافل علمی و فنی ما که این همایش نیز یکی از آنهاست، در این جهت هدایت و مدیریت شود."