اداره کل سامانهها و زیرساختهای اطلاعات مکانی از شرکت در بیستونهمین جلسه «کارگروه اطلاعات مکانی وزارت نیرو» خبر داد
بیستونهمین نشست تخصصی «کارگروه اطلاعات مکانی وزارت نیرو» با حضور نمایندگان اداره کل سامانهها و زیرساختهای اطلاعات مکانی
نمایندگان اداره کل سامانهها و زیرساختهای اطلاعات مکانی، در بیستونهمین نشست تخصصی «کارگروه اطلاعات مکانی وزارت نیرو»، با موضوع "تعيين لایههای اطلاعاتی و فرادادههای صنعت آب و برق جهت اشتراکگذاری در ژئوپورتال ملي" و پاسخگوئی به ابهامات مشاورین وزارت نیرو، در روز یکشنبه 1400/06/07، شرکت کردند. در این نشست تخصصی، مدل دادههای آبفای شهری و روستائی دستگاههای تابعه وزارت نیرو در استانها که توسط اداره کل سامانهها و زیرساختهای اطلاعات مکانی استخراج گردیده بود، مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور، به نقل از مدیریت سامانهها و زیرساختهای اطلاعات مکانی، نمایندگان اداره کل سامانهها و زیرساختهای اطلاعات مکانی، در بیستونهمین نشست تخصصی «کارگروه اطلاعات مکانی وزارت نیرو»، با موضوع "تعيين لایههای اطلاعاتی و فرادادههای صنعت آب و برق جهت اشتراکگذاری در ژئوپورتال ملي" و پاسخگوئی به ابهامات مشاورین وزارت نیرو، در روز یکشنبه 1400/06/07، شرکت کردند. در این نشست تخصصی، مدل دادههای آبفای شهری و روستائی دستگاههای تابعه وزارت نیرو در استانها که توسط اداره کل سامانهها و زیرساختهای اطلاعات مکانی استخراج گردیده بود، مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.
در ابتدا خانم فلاح، رئیس گروه نقشه و GIS وزارت نیرو، با اشاره به نکات ارائه شده در جلسات قبلی و عملکرد سازمان نقشهبرداری کشور و وزارت نیرو در راستای راهاندازی ژئوپورتال وزارت نیرو و اتصال وزارت نیرو به ژئوپورتال ملی، شناسائی و انتخاب لایههای صنعت آب و برق وزارت نیرو، برای اشتراکگذاری آنها در ژئوپورتال ملی را از ملزومات اولیه این پروژه دانستند.
سپس خانم اسمعیلی، نماینده سازمان نقشهبرداری کشور، ضمن ارائه توضیحاتی درخصوص نحوه تهیه فرمهای اولیه مدل داده که از نتایج آماری 5 استان کشور تدوین گردیده است، بیان نمود که فرمهای ارسالی به استانها، شامل سه فرم: پرسشنامه، اعلام وضوع موجود و تعیین متولی و نیازمندیهای دستگاهها میباشد. ایشان خاطرنشان کرد که مدل داده نهائی آبفا که توسط اداره کل سامانهها و زیرساختهای اطلاعات مکانی تهیه گردیده است، از نتایج بررسی کلیه دستگاههای آبفای شهری و روستائی، ارسالی از استانهای کشور میباشد.
سپس خانم رضائی، کارشناس زیرساخت داده مکانی، توضیحات جامعی درخصوص مدل داده ارائه نمود. ایشان ضمن بیان اینکه، دستگاههای آبفای شهری و روستائی در سطح ملی، بخشهائی از اطلاعات خود را در اختیار گذاشتهاند، عنوان نمود که تعاریف و شاخصها براساس استاندارد تهیه نقشه و تهیه مدل داده وزارت نیرو و تعاریف عوارض موجود در آن آورده شده است. خانم رضائی همچنین تعداد تکرارها، متولیان دادهها و نیازمندیهای آنها را به تفضیل بیان نمود.
در ادامه خانم دهستانی (رئیس کارگروه اطلاعات مکانی وزارت نیرو) و آقایان: درخشان، محرابی، عبادی و جلالیفر نیز سوالات متعددی در مباحث: «امنیت در ژئوپورتال ملی، تضمین امنیت دادههای وزارت نیرو، اسامی استانهایی که از آنها پایلوت اولیه مدل داده استخراج شده است، محرمانگی برخی لایههای وزارت نیرو، چگونگی تحلیل مدل داده نهائی» را مطرح نمودند. درهمین راستا خانم اسمعیلی و خانم رضائی تا پایان جلسه پاسخگوی سوالات مطروحه و چالشهای ایجاد شده بودند.
در پابان مقرر گردید تا شرکت مهندسی آبفای کشور طی دو هفته از برگزاری این نشست، نسبت به بررسی و تطبیق لایههای خوداظهاری دریافتی از دستگاههای تابعه وزارت نیرو (تهیه شده توسط سازمان نقشهبرداری) با لایههای مدل داده استاندارد خود اقدام کرده و مدل داده نهایی حوزه آبفا و لایههای اطلاعاتی مورد نیاز آبفا از سایر دستگاهها را اعلام نماید. همچنین مقرر گردید تا سازمان نقشهبرداری کشور، فرمت فراداده و چک لیست اولیه فراداده نگاشت شده در سازمان نقشهبرداری کشور و نیز سند فاز مطالعاتی زیرساخت دادههای مکانی (سال 1385) را به درخواست مشاورین وزارت نیرو به این ارگان ارسال نماید.