به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور، به نقل از مدیریت سامانهها و زیرساختهای اطلاعات مکانی، در روز یکشنبه 1400/04/27، بیستوهشتمین نشست تخصصی «کارگروه اطلاعات مکانی وزارت نیرو»، با موضوع ارائه زیرساخت دادههای مکانی سازمان نقشهبرداری کشور و پاسخگوئی به ابهامات دستگاههای تابعه و مشاورین وزارت نیرو، با حضورنمایندگان اداره کل سامانهها و زیرساختهای اطلاعات مکانی بصورت حضوری و دستگاههای تابعه و مشاورین بصورت وبیناری برگزار گردید.
در ابتدا خانم مهندس اسمعیلی، نماینده سازمان نقشهبرداری کشور، ضمن ارائه پاورپوینتی درخصوص مفاهیم SDI و ارکان زیرساخت دادههای مکانی، معماری ژئوپورتال سازمان نقشهبرداری کشور را بتفضیل توضیح داد. خانم اسمعیلی باستناد به ماده 11 قانون احکام دائمی، راهبری و هدایت کلیه امور مرتبط به اطلاعات مکانی و از جمله راهاندازی زیرساختهای دادههای مکانی در همه سطوح وامور مرتبط با GIS را از وظایف سازمان نقشهبرداری کشور برشمرد. ایشان با اشاره به نرمافزارهای مورداستفاده در ژئوپورتال ملی، به تشریح استانداردها و شبکه مرکزهماهنگی داده مورداستفاده در این ژئوپورتال پرداخت. خانم اسمعیلی ضمن ارئه عملکرد سازمان نقشهبرداری کشور در طی سالهای 1389 تاکنون، به تشریح نقش و مسئولیت مدیریت سامانهها و زیرساختهای اطلاعات مکانی در راستای راهاندازی و هدایت سطوح مختلف زیرساختهای دادههای مکانی و ازجمله زیرساخت وزارت نیرو پرداخت. ایشان با اشاره به اخذ مجوز افتا برای چند دستگاه، عنوان نمودند که هماکنون 31 استان و 125 دستگاه در ژئوپورتال ملی سازمان نقشهبرداری کشور مشارکت دارند. در ادامه خانم اسمعیلی بیان نمودند که اسناد و کلیپهای آموزشی در بستر iransdi.ir ، بطور رایگان برای عموم کاربران مهیا میباشد.
سپس آقای دکتر قاسملو، ریاست محترم اداره زیرساختهای اطلاعات مکانی، ضمن معرفی ژئوپورتال ملی iransdi.ir، در صفحه ژئوپورتال و دربستر وب به ارائه کامل تمام مراحل موجود در ژئوپورتال ملی پرداخت. آقای قاسملو جزئیات آموزشی رایگان در صفحه نخست ژئوپورتال را به تفضیل نمایش و ارائه نمود. ایشان ضمن اشاره به دستگاههای مشارکتکننده استانی در ژئوپورتال ملی، عنوان نمود که اکنون ژئوپورتال استانی برای تمامی 31 استان کشور راهاندازی گردیده است. آقای قاسملو با اشاره به گروهبندی موضوعی در ژئوپورتال ملی، لیست استانها و دستگاههای مشارکتکننده در این بستر را ارائه و با نمایش برخی لایههایی که برای کاربران عام قابل مشاهده نبود، عنوان نمود که متولی داده مالک داده است و میتواند با انجام هماهنگی ها حتی امکان مشاهده را به کاربرانی که مدنظرش نباشد ، ارائه نکند. ایشان همچنین با اشاره به ارائه مرکز واکسیناسیون دریافتی از وزارت بهداشت، عنوان نمودند که با این اقدام بسوی کاربردیسازی SDI گام برداشتهایم.
سپس خانم مهندس دهستانی، رئیس محترم کارگروه اطلاعات مکانی وزارت نیرو، ضمن تشکر از ارائه نمایندگان سازمان نقشهبرداری کشور، سوالاتی درخصوص شبکه ملی و استانی و نیز تکلیف وزارت نیرو درنقش سازمان مادر تخصصی برای تمام دستگاههای تابعه خود مطرح نمود. خانم دهستانی بیان نمود که محوریت دستگاههای ما باید در وزارت نیرو باشد و عملکرد جزیرهای نداشته باشند.
در ادامه آقایان: دکتر درخشان، دکتر کریمی، دکتر امیدی، دکتر عبادی و مهندس جلالیفر نیز سوالات متعددی در مباحث: «امنیت در ژئوپورتال ملی، مدل دادههای وزارت نیرو، تمرکز بر SDI دستگاهی، قدیمی بودن برخی دیتاها، الزام به نرمافزارهای معرفی شده، فرایندهای وزارت نیرو، و سیاستگذاریها در بهاشتراکگذاری دادهها» را مطرح نمودند. درهمین راستا آقای دکتر قاسملو و خانم مهندس اسمعیلی تا پایان جلسه پاسخگوی سوالات مطروحه و چالشهای ایجاد شده بودند.
در پایان خانم مهندس دهستانی، ضمن تشکر از نمایندگان سازمان نقشهبرداری کشور در حل تمام ابهامات ایجاد شده، عنوان نمود که «سازمان نقشهبرداری کشور بستر را مهیا کرده است و رویکرد ایشان نیز همافزائی ست. ضروریست تا ارتباط موثری درخصوص استانداردها و تعامل ژئوپورتال وزارت نیرو و ژئوپورتال ملی برقرار شود». ایشان خواستار تهیه و ارائه مدل داده خود در دو حالت بخشی و فرابخشی، بمنظور تجمیع نهائی و همچنین خواستار ارائه سیلابسهای آموزشی لازم برای ادامه روندکار از سازمان نقشهبرداری کشور شدند.
نگارنده : نیره اسمعیلی تکلیمی