به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور، به نقل از مدیریت سامانهها و زیرساختهای اطلاعات مکانی، در روز دوشنبه 99/11/20، جلسه وبینار آموزشی بهمنظور آموزش نرمافزارهای ضروری و پاسخگویی به سوالات و ابهامات از سوی اداره کل سامانهها و زیرساختهای اطلاعات مکانی برای سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بوشهر و نمایندگان دستگاههای اجرائی استان برگزار گردید.
این وبینار آموزشی با ارائه خانم مهندس رضائی، در قالب پاورپوینت، در خصوص اصول و مفاهیم SDI و عملکرد سازمان نقشهبرداری کشور در راهبری SDI استانی، وظایف متولیان دادههای مکانی، استانداردها و سیاستها، شبکههای دسترسی Clearinghouse و معماری متنباز، سرویسگرا و توزیعیافته ژئوپورتال ملی آغاز شد. سپس ایشان در محیط نرمافزارهای مورد استفاده، کار با نرمافزار GeoServer، ساخت سرویسهای مکانی در نرمافزار GeoServer، کار با نرمافزار GeoNetwork، ورود اقلام فراداده در نرمافزار GeoNetwork و اقلام ضروری فراداده را آموزش دادند.
خانم مهندس رضائی با اشاره به قوانین مرتبط با زیرساخت دادههای مکانی مانند ماده 55 برنامه پنجم توسعه کشور و ماده 11 قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور، بر تولیت سازمان نقشهبرداری در خصوص نظارت و راهبری راهاندازی زیرساخت دادههای مکانی در سطوح ملی و استانی تاکید کرده و درهمین راستا، آموزش و فرهنگسازی، تهیه مستندات و دستورالعملهای لازم، توسعه بسترهای نرمافزاری، حمایت تخصصی از کلیه دستگاهها و راهاندازی کاتالوگسرویسها را از وظایف راهبری و ذاتی سازمان نقشهبرداری کشور معرفی کردند. در ادامه نمونه سرویس WMS، نمونه اقلام فراداده، نحوه ارائه مجوزها و نحوه اتصال کاتالوگسرویسها در ژئوپورتال ملی ارائه گردید. همچنین ایشان خواستار تکمیل «پرسشنامه امکانسنجی و نیازسنجی وضع موجود»، «فرمهای شناخت عوارض موجود»، تکمیل «فهرست دادههای تخصصی سازمانها» و تهیه مدل داده، براساس سند «الگوی استقرار SDI استانی» توسط دستگاههای استان شدند.
سپس آقای مهندس سرخوش، نماینده تامالاختیار سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بوشهر، از تکمیل فرمهای نیازسنجی و وضعموجود استان در گذشته و همچنین نظارت آن توسط سازمان نقشهبرداری کشور خبر دادند. همچنین ایشان با اشاره به اینکه ورود اقلام فراداده توسط شرکت مشاور صورت میگیرد، خواستار حل مسئله ارتباطی بین ژئوپورتال استانی (که در شبکه دولت است) و ژئوپورتال ملی (که در شبکه اینترنت است) شدند.
درنهایت آقای دکتر قاسملو، با اشاره به همراستا بودن معماری ژئوپورتال استان بوشهر با معماری ژئوپورتال ملی، از مسئولیت سازمان مدیریت و برنامهریزی استان برای دریافت مجور افتا بهمنظور ارائه سرویسهای ژئوپورتال استانی در شبکه ملی اطلاعات خبر دادند که پس از حل این مسئله توسط استان، همان فرادادههای موجود در ژئوپورتال استانی قابل بهاشتراکگذاری در ژئوپورتال ملی خواهد بود. همچنین ایشان با توجه به گذشت چندسال از تکمیل فرمها توسط استان، خواستار بازبینی فرمهای تکمیل شده قبلی بر اساس پیوستهای «الگوی استقرار SDI استانی» شدند.
نگارنده : نیره اسمعیلی تکلیمی