به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور، جلسه کمیته عمران و زیرساخت شورای اسلامی شهر تهران با موضوع بررسی فرونشست زمین در شهر تهران و ارائه راهکارهای مقابله با آن در روز دوشنبه مورخ 1401/01/28 با حضور حجتالاسلام آقامیری رئیس کمیته و نمایندگان سازمان نقشهبرداری کشور برگزار گردید.
در این جلسه آقامیری تاکیدنمود:«موضوع فرونشست، موضوعی ملی است که در این خصوص توضیحات و تشریحات بسیاری تاکنون ارائه شده اما متاسفانه در این خصوص دستورالعمل اجرایی مشخصی تدوین نشده است. اگرچه دستگاه ها و سازمان های بسیاری در پیشرفت فرونشست و پیشگیری از آن دخیل بوده اند ولی عملا متولی موضوع به روشنی مشخص نیست.»
در این نشست تخصصی دکتر سعادت، مدیرکل زمینسنجی و نقشهبرداری زمینی در خصوص اهمیت توجه به موضوع فرونشست زمین در کشور، علیالخصوص کلانشهرها توضیحاتی ارائه نمود و گفت:« موضوع فرونشست زمین، موضوع جدید در کشور نیست و از دهه 80 هشدارها و اطلاعرسانیهای لازم توسط سازمان نقشهبرداری کشور به متولیان امر ارائه شده است و متاسفانه بدلیل عدم مدیریت صحیح منابع آب در کشور شاهد گسترش آن به مناطق شهری هستیم. »
وی افزود:« با پیگیری های بسیار سازمان نقشه برداری کشور اخیراً در شورای عالی شهرسازی و معماری مصوب شده است که هر گونه بارگذاری جدید در عرصههای در معرض فرونشست ممنوع شده و دبیرخانههای کارگروه امور زیربنایی استان (ادارات کل راه و شهرسازی استانها) موظف به استعلام و ملاک عمل قراردادن نتایج اعلامی سازمان نقشهبرداری کشور در زمینه تداخل با پهنههای فرونشست در فرایند بررسی و تصویب کلیه طرحهای توسعه و عمران شهری اعم از تهیه و تجدیدنظر طرح جامع و یا الحاق به محدوده و تغییر کاربری اراضی شده اند. در این زمینه حتی پیشنویس سند ملی بررسی فرونشست زمین نیز توسط شورای عالی امنیت ملی ارائه شده است.»
همچنین در این جلسه گزارش جامعی از وضعیت فرونشست زمین در کشور و با نگاهی اجمالی به شهر تهران توسط دکتر آمیغپی رئیس ادراه ترازیابی دقیق و تداخل سنجی راداری سازمان نقشه برداری کشور ارائه گردید.
در این نشست تخصصی موضوع فرونشست از دیدگاههای مختلف توسط دکتر شهیر عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی، پوراصغر و انصاری نمایندگان سازمان برنامه و بودجه کشور، دکتر نیرومند نماینده کمیته بین المللی فرونشست و مهندس محمودی مشاور مدیر عامل شرکت آبفای غرب تهران ارائه شد.
در پایان حجتالاسلام آقامیری ضمن مهم توصیف کردن موضوع و بر لزوم تشکیل کارگروه تخصصی فرونشست و استفاده از ظرفیت پایش فرونشست زمین توسط سازمان نقشهبرداری کشور و استفاده از گزارشات فنی مربوطه تاکید نمود.