سرپرست سازمان نقشهبرداری کشور در نود و سومین جلسه کمیته تخصصی نامنگاری و یکسانسازی نامهای جغرافیای ایران بیان نمود:
پیشبرد اهداف کمیته یکسانسازی نامهای جغرافیایی ایران با همکاری و مشارکت دستگاههای عضو میسر خواهد شد
به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور به نقل از مدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی، نود و سومین جلسه کمیته تخصصی نامنگاری و یکسانسازی نامهای جغرافیای ایران صبح روز دوشنبه 29 آذرماه 1400، با حضور دکتر جاویدانه، سرپرست سازمان نقشهبرداری کشور و رئیس این کمیته و نمایندگان دستگاههای وزارت کشور، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، وزارت امور خارجه، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت راه و شهرسازی، وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات، وزارت آموزش و پرورش، مرکز آمار ایران، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در سازمان نقشهبرداری کشور برگزار شد.
در این جلسه سرپرست سازمان نقشهبرداری کشور ضمن تشکر از نمایندگان دستگاههای عضو کمیته، بر لزوم همکاری و مشارکت دستگاههای عضو برای پیشبرد اهداف کمیته یکسانسازی نامهای جغرافیایی، تاکید نمود .
نود و سومین جلسه کمیته تخصصی نامنگاری و یکسانسازی نامهای جغرافیای ایران، با گزارشی از سوی رییس کمیته و ارائه ساختار کارگروههای تخصصی آغاز شد.
سپس گزارش کاملی از اقدامات صورت گرفته توسط کارگروه نامهای خارجی (Exonym) از سوی نماینده وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، ارائه گردید.
در بخش دیگری از این جلسه اعضای کمیته در زمینه فعالیتهای این دو کارگروه و اقدامات انجام شده به بحث و تبادل نظر پرداختند.
در پایان این نشست تخصصی مقرر گردید تا در جلسات آتی نیز گزارش عملکرد و شرح خدمات سایر گروههای کاری توسط روسای کارگروههای تخصصی کمیته ارائه شود.
گفتنی است، این کمیته با مصوبه هیات دولت از سال 1379 به منظور پیگیری چندین هدف مهم ملی تشکیل شده است که تدوين دستورالعملها و روشهای علمی ثبت صحيح نامهای جغرافيايی، ارتباط با دولتهای عضو شورای اقتصادی – اجتماعی سازمان ملل و بهرهگيری از تجارب آنها در اين زمينه، رفع مشكلات بينالمللی ناشی از متفاوت بودن نامهای جغرافيايی در ترجمه از زبانی به زبان ديگر و جمعآوری اطلاعات مربوط به نامهای جغرافيايی سرزمينی از مهمترین این اهداف است.با اصلاحیه این مصوبه که در تاریخ 1400/3/2 به تصویب هیات وزیران رسید، پنج نماینده از ارگانهای مرتبط با نامهای جغرافیایی در کشور، به اعضای کمیته اضافه شد. به علاوه، کمیته به عنوان نهاد مرجع در خصوص نگارش، تلفظ و برگردان لاتین نامهای جغرافیایی معرفی شده و اجرای مصوبات کمیته در جهت استانداردسازی نامهای جغرافیایی برای سایر دستگاهها الزامی است.
شایان ذکر است کمیته ملی یکسانسازی نامهای جغرافیایی اهداف خود را از طریق هفت کارگروه تخصصی که در زمینههای مختلف مرتبط با استانداردسازی نامهای جغرافیایی فعالیت دارند، پیگیری و اجرا مینماید. نامهای تاریخی، نامهای دریایی و بستر دریا، انتشارات و آموزش، آوانگاری، تقسیمات کشوری، وب سایت و پایگاه ملی نامهای جغرافیایی و نامهای خارجی از جمله این کارگروهها هستند.