نقشههای با فرمت Georeferenced PDF، توسط مدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی در سازمان نقشهبرداری کشور تهیه و تولید شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور، مدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی، نقشههایی با فرمت Georeferenced PDF را معرفی کرد.
رشد روزافزون استفاده از انواع نقشه، نیاز به تولید دادههای بهروز را با سرعت بیشتری طلب میکند. ارائه این دادهها به صورت چاپی و رقومی بر مبنای استانداردهای روز دنیا در حیطه مسئولیتهای مدیریت نقشهنگاری و اطلسهای ملی میباشد. این مدیریت نیز نقشههای متنوعی را بر مبنای نیازهای کشور تهیه نموده و بسته به تیراژ و نوع استفاده، آنها را به صورت چاپی و یا رقومی منتشر مینماید. اداره نقشههای مبنایی و توپوگرافی نیز وظیفه تهیه و پردازش کارتوگرافی نقشههای مبنایی و توپوگرافی کشور را در مقیاسهای مختلف عهدهدار میباشد.
به منظور استفاده از نقشههای رقومی پوششی 1:25,000 که به صورت یک یا چند فایل با فرمت DGN ذخیره میگردند، نیاز به نرمافزارهای تخصصی مانند MicroStation، AutoCAD ویا ArcGIS میباشد. این نرمافزارها علیرغم قابلیتهای فراوانی که دارند، همه جا در دسترس نبوده و کارکردن با آنها نیاز به آموزشهای مخصوص دارد. لذا با توجه به حجم گسترده اطلاعات مکانی در کشور و گرایش کاربران برای استفاده از محصولات و امکانات بهروز، نیاز به استفاده از یک فرمت کاربردی برای نمایش و اندازهگیری عوارض نقشه و نرمافزاری کاربرپسند بیش از پیش احساس میگردد.
نقشههای با فرمت Georeferenced PDF
فرمت Georeferenced PDF و نرمافزارهای نمایش آن مانند Adobe Acrobat Reader، راه حلی تازه برای حل این مشکل هستند. نقشههای Georeferenced PDF، که با حفظ تمامی المانهای کارتوگرافی و مختصات عوارض تولید میگردند و به صورت یک فایل با فرمت PDF و با حجم بسیارکم ذخیره میشوند.انواع این نقشهها را میتوانید با نامهای Georeferenced PDF ، GeoPDF یا GeoSpatial PDF و یا حتی تحت عنوان نقشه PDF در فضای وب نیز جستجو کنید.
شما با نصب نرمافزار Adobe Acrobat Reader میتوانید به راحتی یک فایل نقشه PDF را باز کرده و به مختصات جغرافیایی نقاط و یا محل کنونی خود دسترسی پیدا کنید. همچنین این نرمافزار قابلیت اندازهگیری طول و مساحت و محیط هر المان ترسیمی (خط یا پلیگون) را به شما میدهد.
چگونگی تولید نقشه Georeferenced PDF:
روند تهیهی محصولات Georeferenced PDF از نقشههای پوششی 1:25,000 در اداره نقشههای مبنایی و توپوگرافی شامل مراحل ذیل میباشد:
- بررسی کلی فایل و اعمال تنظیمات جهت نمایش لایهها و اسامی و نحوه نمایش کارتوگرافی عوارض
- بررسی عدم وجود المانهای اضافی، اصلاح المانهای گرافیکی و اطلاعات نوشتاری فایل شبکه و راهنمای نقشه
- ایجاد یک فایل DGN یکپارچه از فایلهای DGN تشکیلدهنده نقشه، با رعایت ترتیب قرارگیری فایلهای رفرنس
- معرفی سیستم تصویر نقشه (که درخصوص نقشههای پوششی 1:25000 سیستمتصویر UTM است)
- تهیه خروجی Georeferenced PDF از نقشه و کنترل فایل نهایی
در حال حاضر کلیه نقشههای پوششی کشور در مقیاس 1:25,000 به این فرمت تبدیل شدهاند. این نقشهها دارای 169 لایه اطلاعاتی و با دقت مکانی 5 متر، حاوی اطلاعاتی جامع از عوارض مکانی هر منطقه هستند و میتوانند در کلیه پروژههایی که با نقشه و اطلاعات مکانی سر و کار دارند، مبنای تصمیمگیری قرار گیرند. لازم به ذکر است که تولید این محصول کاربرپسند، برای مقیاسهای کوچکتر مانند 1:50,000 و 1:100,000 نیز جزء برنامه آتی اداره نقشههای مبنایی و توپوگرافی قرار داد.
شما میتوانید برای تهیه این نقشهها به سامانه فروش غیرحضوری سازمان نقشهبرداری کشور ( https://eshop.ncc.gov.ir ) رجوع نموده و پس از ثبتنام، مطابق مراحل زیر ثبت سفارش را انجام دهید.
مرحله اول: دستهبندی و تعیین موقعین مکانی محصول
مرحله دوم: تعیین مشخصههای محصول و ثبت سفارش
نمونهای از نقشههای تولید شده در قالب GeoPDF را میتوانید مشاهده کنید: