به گزارش روابط عمومی سازمان، صبح روز دوشنبه 17 آذرماه دکتر جعفرزاده ایمنآبادی و معاونین سازمان طی نشست تخصصی با چند تن از مسئولین ارشد مركز توسعه سيستمها و فناوري اطلاعات سازمان برنامه و بودجه کشور، توانمندیها و قابلیتهای سازمان در حوزه دولت الکترونیک، امنیت سایبری و زیرساخت داده مکانی را بررسی و معرفی کردند.
معاونت فناوری توسعه، برنامهریزی و هماهنگی امور دستگاههای سازمان نقشهبرداری کشور، طی گزارش مبسوطی که در سه محور کلی ارائه گردید به توانمندیهای اجرایی و عملیاتی پایهریزی شده توسط سازمان در حوزه دولت الکترونیک، امنیت سایبری و زیرساخت داده مکانی پرداخت.
در محور اول، اقدامات سازمان نقشهبرداری کشور براساس مفاد سند نقشه راه توسعه دولت الکترونیکی تشریح شد و ارتقای مستمر سازمان در ارزیابیهای مربوط به دولت الکترونیک مورد توجه قرار گرفت.
در محور دوم نقشه راه اجرای طرح امن سازی سازمان و در محور سوم به زیرساخت داده مکانی و ژئوپرتال پرداخته شد.
دکتر جاویدانه ضمن بیان اهمیت SDI و ارائه تاریخچهای از این زیرساخت حیاتی در مصوبات و قوانین بالادستی خاطر نشان کرد:«متأسفانه علیرغم گذشت بیش از 15 سال از تصویب قوانین مربوط به SDI در اثر عدم تقسیم وظایف صریح و روشن توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و عدم توجه کافی به این زیرساخت حیاتی، تا کنون کشور از چنین ظرفیت ارزشمندی محروم مانده است. آخرین نمونه از این بیتوجهی را میتوان در عدم تشکیل کمیته راهبری SDI موضوع تبصره 2 ماده 23 نقشه راه توسعه دولت الکترونیکی ملاحظه نمود که بعد از گذشت شش سال از این مصوبه تاکنون سازمان برنامه و بودجه اقدام به این کمیته راهبری ننموده است. البته در دوران ریاست دکتر جعفرزاده؛ سازمان نقشهبرداری کشور رسماً اعلام آمادگی کرد تا این کمیته را به نمایندگی از سازمان برنامه و بودجه برگزار نماید.»
در ادامه دکتر جاویدانه به ارائه توضیحات تخصصی درباره اجزای زیرساخت داده مکانی و ساختار و معماری clearinghouse و ژئوپرتال پرداخت و تأکید نمود:«این توسعه با تکیه بر قابلیتها و توانمندیهای موجود در سازمان و حسب نیازهای ملی انجام گرفته است.»
در ادامه دکتر زینالی رییس مركز توسعه سيستمها و فناوري اطلاعات سازمان برنامه و بودجه نیز از ارائه این گزارش مبسوط و هدفمند که بسیار هنرمندانه نیز ارائه گردید تشکر نموده و از زحمات سازمان نقشه برداری کشور در راستای راه اندازی ژئوپورتال ملی به عنوان یک الگوی نمونه و تولیدکننده ملی قدردانی نمود. وی با اشاره به اینکه عملکرد سازمان نقشه برداری کشور حاکی از تعصب ملی است تشکر و اظهار امیدواری کرد تا دراین راستا مسیر تعاملات و همکاری بین هر دو دستگاه بیش از پیش تقویت شود. وی با بیان این مطلب که سازمان نقشه برداری کشور همواره در ارزیابیهای مرتبط با دولت الکترونیک پیشرو بوده است از همکاری مشترک بین دو سازمان استقبال نمود. همچنین مقرر شد تا بزودی کمیته فناوری با مشارکت مسئولین ارشد سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان نقشه برداری کشور تشکیل شود تا از خرد جمعی و بارشهای فکری استفاده شود و دغدغه های هر دو دستگاه نیز برطرف شود.
در پایان خدمات متقابل دو سازمان به شرح ذیل جمعبندی شد:
- تأمین اطلاعات و سرویسهای مکانیمورد نیاز برنامه ریزی و تخصیص بهینه منابع با رعایت ملاحظات آمایشی و توسعه پایدار، حذف موازی کاری و جلوگیری از هدر رفت منابع در مراحل مختلف طراحی، اجرا و نظارت بر طرحهای توسعه و عمرانی کشور و پایش مؤثر طرحهای توسعه و عمرانی کشور
- استفاده از ظرفیتهای متقابل در حوزه فناوری اطلاعات علی الخصوص مراکز داده دو سازمان
- تأمین تجهیزات بر اساس نیازسنجی صورت گرفته برای تامین نیازهای سخت افزاری و نرم افزاری سازمان
- برگزاری جلسات کارشناسی و تبادل تجربیات به منظور استفاده از ظرفیتهای موجود در حوزههای فنی
- استفاده از دورههای آموزشی تخصصی برگزار شده در دو سازمان و شرکت در کنفرانسها و نمایشگاههای بینالمللی بصورت مشترک
لازم به ذکراست پس از این جلسه مسئولین سازمان برنامه و بودجه کشور و دکتر جعفرزاده ایمن آبادی از مرکز داده این سازمان بازدید نمودند.